Oбновяват спортната площадка в ОУ „Васил Левски”-Златоград

11 Jan, 2023

В края на месец август Община Златоград получи одобрение на проект за ремонт на спортната площадка в двора на Основно училище „Васил Левски“ град Златоград по Програмата за изграждане и основен ремонт на спортни площадки в държавните и общинските училища към Министерството на образованието и науката.

Одобрените средства са в размер на 89 хиляди лева, съобщи кметът на родопския град Мирослав Янчев.

В началото на новата година започнаха и строителните дейности по обекта, обяви градоначалникът.

В проекта е включена подмяна и обновяване на съществуващата настилка, както и монтаж на нова настилка от изкуствена трева и кварцов пясък.

Ще се монтира и нова метална мрежа около площадката, с PVC покритие.

Седалковият сектор също ще бъде изцяло обновен – ще се реновират бетоновите фундаменти и ще се монтират пластмасови седалки, без облегалки.

Нови врати ще бъдат доставени и поставени на обновеното игрище.

С изпълнение на планираните ремонтни дейности ще се обнови облика на спортната площадка и ще се подобрят условията за практикуване на различни видове спорт на открито от учениците, според техните предпочитания.

Обновената площадка ще бъде и от голямо значение в бъдеще, за подобряване на физическата подготовка на учениците, в усвояването на двигателните умения и навици, предвидени в учебните програми за отделните възрастови групи, допълни кметът Янчев.

 

Снимки: Facebook

Mihalkovo

Подобни

Новини от региона

туризъм

спорт

култура