Подобряват електромобила на Чепеларе за Eco Shell Marathon

09 Jan, 2023

Електромобилният отбор на Чепеларе подобрява болида си за следващото състезание Eco Shell Marathon.

Освен самия карбонов моноблок и механиката на прототипа, тази година електромобилът ще имаме и съвсем нова телеметрия.

Тя ще отчита в реално време различни параметри на прототипа: напрежение, ток, мощност, скорост както и ще предава данните в реално време към пилота и отбора, споделиха от чепеларският тим.

Електромобил от Чепеларе изминава близо 572 км само с един киловат енергия

Едно от изискванията бе да се намали с порядъци консумираната енергия на самата телеметрия, посочиха от ПГ СГСТ „Никола Вапцаров“ и допълниха, че те ще си направят софтуера, който да обслужва тази телеметрия.

Един по един детайлите излизат. И важното е че ни си ги правим, подчертаха от спортния тим. Вече са готови вътрешните калници с тегло по 170 гр. Композит Карбон и Nomex, заявиха ентусиастите.

Ролята им е по правилник да предпазят пилота от движещото колело. И тъй като са перпендикулярно сложени на моноблока, да му дадат още по-голяма здравина, споделиха от електрическия отбор в родопския град.

Отборът благодари на инж. Владимир Георгиев за помощта в изграждането.

Долния моноблок също вече е излят. Теглото е намалено с 48% и в момента е 3.5 кг, а стария е беше 6.7кг. Размери: 2800x730mm.

Структурата на композита е карбонов плат и Nomex, отбелязаха от чепеларският отбор.

Екипът благодари на Амер Спортс и Multitex Composites® Пловдив, за материалите и съораженията нужни за отливане, също така и на инж. Георги Ралчев за помощта при самото ламиниране, вакумиране и изпичане.

Продължавайте напред с още много успехи!

 

Снимки: Facebook

Mihalkovo

Подобни

Избори 2024

Новини от региона

туризъм

спорт

култура