75-годишен моторист почина след катастрофа край родопско село

29 Dec, 2022

На 25-ти декември около 16:30 часа на пътя Неделино-Диманово-Кочани, на около 200 метра преди разклона за село Диманово, е възникнало пътно-транспортно произшествие със загинал участник в движението, съобщи МВР.

Мотоциклет Хонда СХ300, управляван от 75-годишен жител на село Кочани, поради движение с несъобразена скорост с пътните условия и релефа на пътя, навлиза в лентата за насрещно движение и се удря странично в насрещно движещия се лек автомобил марка Мерцедес МЛ, управляван от 32-годишна жена от същото село.

При произшествието, водачът изпада в безсъзнание и по време на транспортиране от ФСМП-Неделино към МБАЛ-Златоград е починал.

Пътуващата на мотоциклета жена е получила наранявания със съмнения за фрактури на лява раменна, тазобедрена и колянна стави, рана на главата и охлузвания по цялото тяло без опасност за живота.

След извършен преглед във ФСМП-Златоград, същата е транспортирана за лечение в МБАЛ-Кърджали.

Местопроизшествието е посетено от дежурна оперативна група при РУ-Златоград, извършен оглед и е образувано досъдебно производство. Причините за катастрофата са в процес на изясняване.

Mihalkovo

Подобни

Избори 2024

Новини от региона

туризъм

спорт

култура