Звездата на Родопа Михаел Кисьов с престижно отличие

21 Dec, 2022

Нападателят на Родопа Михаел Кисьов влезе в Топ 3 на класацията за Спортист на годината в Община Смолян.

На официалната церемония той беше придружен от любимата си Боряна.

Голмайсторът зае призовото трето място, като той бе награден в Спортната зала „Величко Чолаков” от кмета на общината Николай Мелемов, който е и президент на ФК Родопа.

Михаел Кисьов е роден на 03.02.1994 година в Смолян. Започва да тренира футбол в ФК Смолян 2000 през 2002 година. След това е привлечен в школата на Левски, където играе и тренира в продължение на шест години.

При престоя си при „сините“ е част от Националния тим за юноши на България, като тренира и с мъжкия тим и получава професионален договор с Левски.

В последствие играе в професионалните отбори на Витоша – Бистрица и Локомотив Мездра. Кариерата му продължава в няколко отбора , които участват в различните първенства на България.

Заиграва за Родопа  в решаващ момент, когато тимът се бори за завръщането си в Трета лига – Югоизточна група.

В двата баражни мача той успява да вкара три гола благодарение, на които и днес тимът от Смолян играе в Аматьорската лига. След баражите той заминава за Австрия, където играе в тим от 4-та лига. Заради пандемията се прибира в Смолян. Има вкарани над 30 гола за тима и още толкова асистенции.

Завършил е висше образование в Национална спортна академия Васил Левски – София, специалност Футбол, в треньорски факултет. Предстои да положи практически изпит за Лиценз – Б.

Поздравления и пожелания за здраве, много бъдещи успехи и голове!

 

Mihalkovo

Подобни

Новини от региона

туризъм

спорт

култура