Читалището в Смилян събира родопски одеяла за нуждаещи се в Украйна

02 Dec, 2022

Читалището в смолянското село Смилян призовава за съпричастност към хората в украинския град Херсон, които в резултат на военните действия, са оставени без ток, без отопление, а някои от тях дори без покрив над главата си.

Зимата там вече ги застига със застудяване и снеговалежи и те се нуждаят от топли завивки и топли дрехи буквално за да оцелеят.

Затова Народно читалище “Проф. д-р Ас. Златаров 1927” – с. Смилян се присъединява към кампанията на сдружение “Мати Украйна” за събиране на одеала за бедстващите жители на град Херсон.

Сигурни сме, че повечето от нас имат в гардеробите си “родопско одеяло”, което от години стои неизползвано, заявиха от читалището.

Изработени от вълна, емблматичните родрски одеала могат да стопли студените зимни дни и нощи на дете, майка или възрастен от Херсон, да помогние хората там да избегнат лечение, в резултат на простуда и дори измръзване!

Всеки желаещ да дари одеало или олекотена завивка може да направи това като ги донесе в сградата на читалището в село Смилян до 12 декември 2022 г.

Дарените одеала и завивки ще бъдат изпратени на Сдружение “Мати Украйна”. като се даренията да пристигнат в Херсон за предстоящите празници.

Читалището благодари на всеки отворил сърцето си за съпричастност с изпитанията, пред които са изправени хората от Херсон!

 

 

Снимка: Интернет

Mihalkovo

Подобни

Новини от региона

туризъм

спорт

култура