Капсула на времето в Рожен ще запечата посланията на млади българи

21 Nov, 2022

Национална дарителска кампания „България заслужава!“ за изграждане на 111-метров пилон за българското знаме на Роженските поляни в Родопите започва събирането на послания от днешните млади българи към бъдещето.

Инициативата „111 думи вдъхновени от България“ е насочена към всички ученици, младежи, студенти и млади хора в и извън пределите на страната.

Те ще могат, използвайки точно 111 думи, да изпратят писма, есета, разкази и стихове към следващите поколения българи.

Събраните послания ще бъдат запечатани в капсула на времето в основата на Пилон Рожен за 111 години.

Вдъхновени от България, младите хора могат да опишат страната си, какво ги кара да се чувстват горди и мотивира да оставят следа от днешното поколение за да пребъде българския дух.

Писмата към бъдещето могат да се изпращат на електронен адрес pilon@rozhen.bg и във Фейсбук на https://www.facebook.com/pilon.rozhen.

Всички послания ще бъдат публикуване на сайта на кампанията www.pilon.rozhen.bg и в каналите и в социалните мрежи.

Инициативата за издигане на внушителния Пилон Рожен е на фондация „Наследство в бъдещето“, а Националната дарителска кампания „България заслужава!“ е под патронажа на президента на Република България Румен Радев.

Пилонът ще е най-високият в Европейския съюз и ще бъде поставен на внушителната надморска височина от 1430 м. Така националният флаг на България ще се развее на най-високия пилон, поставен на най-високото място в целия свят!

Знамето ще се вижда от километри разстояние, а енергията му ще се усеща в цялата страна, за да върне вярата в колективния граждански патриотизъм и да се превърне в ново вдъхновение за нацията.

Пилонът ще е с диаметри 3 метра при основата и 0,75 метра при върха, а знамето ще е с площ от 1000 кв.м. и размери 25х40 метра.

Проектът се реализира изцяло с дарения от българи в и извън пределите на страната ни, за да обедини нацията в изграждането на безспорен, притегателен център на чистото родолюбие. Флагът ще бъде едно достойно и нужно наследство от българите днес за българите утре.

Пълна информация за Национална дарителска кампания „България заслужва!“ може да се намери на www.pilon.rozhen.bg, като през сайта може да се направи и дарение за каузата. Набраните средства, както и дарителите – физически и юридически лица, се публикуват ежеседмично.

 

Снимка: Facebook

Mihalkovo

Подобни

Избори 2024

Новини от региона

туризъм

спорт

култура