Детско полицейско управление поднови работата си в Чепеларе

20 Nov, 2022

Националната превантивната програма „Детско полицейско управление“ е разработена от Главна дирекция „Национална полиция“ и започва реализация през 2016 година.

Тя стартира с 2-годишен срок на изпълнение и обхваща деца от цялата страна.

От Смолянска област са включени деца от Чепеларе, Смолян и Мадан.

До момента в Чепеларе е имало едно „Детско полицейско управление“ и сега се подновява отново с общо 32 деца от 5-тите класове на СУ „Васил Дечев“.

На официалното откриване, състояло се на 15.11.2022г., децата – доброволци положиха клетва при постъпването в „Детско полицейско управление“.

Целта на програмата е ранна превенция на подрастващите; утвърждаване на ценностното отношение към законите на страната; създаване на навици за безопасно поведение и вземане на адекватни решения в определени ситуации; изграждане на гражданска позиция и развитие на гражданска компетентност; стимулиране на принадлежност и инициативност; повишаване доверието към полицията и др.

Предстои да се провеждат ежеседмични занятия по различни теми – оказване на първа долекарска помощ, безопасност на движението по пътищата, детска полицейска лична защита, която включва техники за предпазване от наранявания при защита от нападения, спортни дейности и други.

По програмата ще работят екип от служители на РУ Чепеларе, Детска педагогическа стая и доброволци от БЧК, информира Общинската управа в родопския град.

 

Снимка: Община Чепеларе

 

Mihalkovo

Подобни

Новини от региона

туризъм

спорт

култура