Общински съвет Смолян ще заседава на 24 ноември

17 Nov, 2022

Общинският съвет в Смолян ще проведе заседание на 24 ноември от 13:00 часа в Сесийната зала на Общината.

В предложения Дневен ред има 30 точки. Сред тях е „Разрешение за отпускане на стипендии за специализация на лекари и медицински специалисти, работещи в лечебни заведения на територията на Община Смолян”.

На вниманието на местния парламент ще бъдат и следните предложения: Кандидатстване на Община Смолян по процедура чрез директно предоставяне на безвъзмездна финансова помощ BG05SFPR002-2.001 „ГРИЖА В ДОМА“, Програма „Развитие на човешките ресурси“ 2021-2027.

Кандидатстване на Община Смолян по процедура чрез директно предоставяне на безвъзмездна финансова помощ BG05SFPR002-2.002 „Укрепване на общинския капацитет“ по Програма „Развитие на човешките ресурси“ 2021-2027.

Кандидатстване на Община Смолян с проект по Програма „Развитие на човешките ресурси 2021-2027“, Процедура чрез подбор на проекти за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ BG05SFPR002-2.003 „Бъдеще за децата“.

Кандидатстване на Община Смолян по процедура BG-RRP-1.008 – А1 „Младежки центрове (в областни градове)“ по Националния план за възстановяване и устойчивост (НПВУ).

Кандидатстване на Община Смолян по процедура чрез подбор BG-RRP-1.007 „МОДЕРНИЗАЦИЯ НА ОБРАЗОВАТЕЛНА СРЕДА“ по Националния план за възстановяване и устойчивост.

Важна точка в заседанието се очаква да бъде предложението за „Вземане на решение за отпускане на временен безлихвен заем от Централния бюджет на Република България”.

Ключово предложение пред съветниците също е „Даване съгласие за актуализация на капиталов списък на Община Смолян за 2022 г”.

Общинските съветници ще разгледат и „Срока на валидност на разрешението за извършване на таксиметров превоз на пътници, определяне броя на таксиметровите автомобили, обслужващи Община Смолян, броя на местостоянки и броя на престояващите в тях автомобили съгласно влезлите в сила промени на чл.24а на Закона за автомобилните превози”.

Mihalkovo

Подобни

Новини от региона

туризъм

спорт

култура