Смолянската полиция предотврати няколко опита за телефонни измами

15 Nov, 2022

Във връзка зачестилите опити за телефонни измами, през вчерашния ден служители от отдел „Криминална полиция“ при ОДМВР-Смолян са предотвратили няколко опита.

До момента няма данни за измамени граждани, но опасността остава налице.

В три от случаите престъпленията са предотвратени след бърза и професионална реакция на полицията, като в единия случай се касае за сума от 10 000 лв.

Първоначалните обаждания са постъпили на стационарни телефони на възрастни хора, като е приложен сценарият за пострадал близък, който има нужда от лечение и за това са необходими пари, обаждането е от мъж представящ се за полицейски служител.

Характерно е, че измамниците искат мобилния номер на жертвите си и поддържат непрекъснат контакт, за да ги държат под контрол и да направляват действията им.

Отново призоваваме хората да не се подлъгват, да не предоставят лични данни и по никакъв повод да не дават парична сума на непознати хора.

При съмнителни разговори веднага да се подаде сигнал на телефон 112. Умоляваме всички, които имат възрастни родители и роднини да им обяснят за измамните схеми и сценарии и да ги предупредят да не дават по никакъв повод пари, искани по телефон.

Mihalkovo

Подобни

Новини от региона

туризъм

спорт

култура