Община Златоград кани гражданите на публично обсъждане за поемане на дълг

15 Nov, 2022

ПОКАНА

за публично обсъждане на намерение за поемане на дългосрочен общински дълг

Уважаеми съграждани,

На основание чл.4, т.1 и чл.15 от Закона за общинския дълг и чл.3 и чл.4 от Наредба № 16 на Общински съвет Златоград за условията и реда за провеждане на обществено обсъждане за поемане на дългосрочен общински дълг от Община Златоград, Кметът на Община Златоград – Мирослав Янчев кани всички представители на местната общност на публично обсъждане, организирано по повод намерението на Община Златоград да поеме дългосрочен общински дълг за финансиране на инвестиционни проекти в полза на местната общност, както следва:

1. Проект „Изграждане на паркова среда за широко обществено ползване в гр. Златоград“

Предназначение: Подобряване на атмосферата и естетическата среда в централната част на гр.Златоград, повишаване на възможностите за привличане на инвестиции и туристи в общината, чрез осигуряване на обновена общинска инфраструктура и осигуряване на подходящи условия за спорт и отдих на гражданите за подобряване на тяхното здраве и физическо развитие.

Стойност на проекта: 611 078 лв.

Начин на финансиране:

  финансиране от Програма за развитие на селските райони 2014-2020 г. – 451 695 лв.

– дългово финансиране в размер до 159 383 лв. – дългосрочен кредит, поет с договор за общински заем  от „Фонд ФЛАГ” ЕАД;

Начин на обезпечаване – настоящи и бъдещи парични вземания, представляващи настоящи и бъдещи приходи на Община Златоград

2. Проект „Изграждане на общински кооперативен пазар, УПИ ХІІІ парк и обществено обслужване, кв.46, гр. Златоград“

Предназначение: Изграждане на нова съвременна концепция на общински кооперативен пазар, целяща подобряване и естетизация на условията за предоставяне на различни по вид услуги на едно място – търговия на промишлени и хранителни стоки, зеленчуци, стоки на земеделски производители и др.

Стойност на проекта:  1 700 120 лв.

Начин на финансиране – дългово финансиране в размер до 1 700 120 лв. – дългосрочен кредит, поет с договор за общински заем от финансова или кредитна институция.

Начин на обезпечаване – настоящи и бъдещи парични вземания, представляващи настоящи и бъдещи приходи на Община Златоград;

Обсъждането ще се проведе на 17.11.2022 г. (четвъртък) от 17,00 часа, в заседателната зала на Общински съвет Златоград, на втори етаж в сградата на Общинска администрация Златоград.

Мнения, въпроси и предложения във връзка с проектите, за които Община Златоград има намерение да поеме дълг могат да се изпращат преди обсъждането по електронен път на имейл адрес: ObA-zlatograd@zlatograd.bg, както и писмено чрез деловодството на Община Златоград.

 

МИРОСЛАВ ЯНЧЕВ

Кмет на Община Златоград

Mihalkovo

Подобни

Избори 2024

Новини от региона

туризъм

спорт

култура