Община Чепеларе се сдоби с техника за ремонтиране на уличните настилки

16 Oct, 2022

На територията на Община Чепеларе се реализират необходими инфраструктурни проекти и належащи ремонти по всички населени места.

Във всички населени места са проектирани за цялостен ремонт поне по една улица, за частичен – необходимите, а където се налага – подмяна и изграждане на ВиК мрежи и др.

Наскоро Община Чепеларе закупи собствена техника за извършване на частичен ремонт по уличните настилки, така че „изкърпването на дупките“ вече няма да бъде проблем.

Ремонтирана е ул.”Зараница” в село Павелско, която е с подменен асфалт, тротоари и бордюри. По думите на местните хора “вече стана булевард”.

Следващата седмица ще бъде започната ул. „9-ти септември“ в село Хвойна. Ще бъдат подменени тротоари и улична настилка.

В село Зорница – Долна махала е укрепена срутваща се каменна стена със стоманобетон.

А в Горна махала са запълнени съществуващите неравности в уличната бетонова настилка. За този пътен участък има изготвен проект за цялостното възстановяване, което е планирано да започне на пролет.

В село Богутево е изградена необходима подпорна стена. В село Проглед също е укрепена подпорна стена в належащ участък. Предстои планиран основен ремонт- реконструкция на улица към гробищен парк.

В село Студенец бе осигурен бетон и ремонтиран участък от пътя, за което жителите и собствениците на имоти изпратиха благодарствено писмо до г-н Боран Хаджиев, в което благодарят за съпричастността към проблема.

В Чепеларе в момента се правят 4 улици -“Никола Чичовски”, “Ирландия”,”Есперанто” и “Спортна”.

До края на строителния сезон ще бъдат завършени в цялост- асфалтиране, подмяна на тротоари и осветление и всичко останало, заложено по проект.

Улица „Никола Чичовски“ е изцяло ремонтирана с подмяна на тротоари, отводняване, асфалтиране и поставяне на метални парапети на необходимите места.

На ул „Ирландия“ в момента се работи по ВиК частта. Направени са 4 стоманобетонови подпорни стени. До края на м. о ктомври предстои да бъде завършена и пътната част.

На ул. „Есперанто“ са направени 4 от предвидените по проект 7 подпорни стени. Планирано е до края на октомври да бъдат довършени и седемте, а ако времето позволи да зпочнат и СМР на пътната част.

На ул. „Спортна“ са асфалтирани 630 метра, сменен е водопровода от метален с 500м полиетилен, тротоарите са подновени и е положено улично осветление и метални парапети.

Предстои скоро да бъде рестартирано и изпълнението на проекта за трибуни на спортната площадка до Основното училище в Чепеларе.

Наложи се да бъде временно спрян поради нуждата от препроектиране на първоначалния проект, което отнема известно време, но до края на строителния сезон е планирано да се осъществи с направените необходими промени.

Обновяването на площад “Олимпийски” с поставянето на каменни плочи също е към финал и скоро ще бъдат върнати дървените скари, на които ще може да се сяда. Отремонтирани са и фонтаните.

И още една свежа придобивка има от гр. Чепеларе – табелата на края на града грейна като нова.

Следващата седмица ще бъдат поставени и два винила на билборд на входа и изхода на община Чепеларе.

Всичко, което се случва в общината е наистина радостно. Надяваме се жителите и да имат самочувствие, че живеят именно тук, отбелязаха от Общинската администрация.

 

Снимки: Община Чепеларе

Mihalkovo

Подобни

Избори 2024

Новини от региона

туризъм

спорт

култура