Преподавателка от Смолян присъства на празника на Испания в резиденция Лозенец

14 Oct, 2022

На 12 октомври в резиденция “Лозенец” в София се проведе прием по случай Националния празник на Кралство Испания, на който присъстваха и много знакови личности от политиката и културата на нашата страна.

Сред поканените на приема беше и Ана Николова – преподавателка по испански език от смолянската Езикова гимназия „Иван Вазов”.

Тя имаше възможност да обмени опит и идеи с представители на други училища и с няколко служители в образователния отдел на посолството.

При откриването на приема посланик Алехандро Поланко Мата изтъкна дългогодишните приятелски отношения и ползотворното всестранно сътрудничество между двете държави. Наред с другите акценти в поздравлението си той благодари на гостите за тяхното активно съдействие при поддържането на тези връзки.

Анхел Сантамария Барнола, съветник по въпросите на образованието към испанското посолство, сподели колко силно е бил впечатлен от високото ниво на постановката на ЕГ „Иван Вазов“- Смолян, с която през февруари 2020 година театралната ни група се включи в Националния конкурс за училищен театър на испански език.

Тогава ученици на г-жа Николова представиха адаптация на класическата пиеса „Животът е сън“ на Педро Калдерон де ла Барка и спечелиха много награди.

„Ще продължаваме да работим упорито и целеустремено в тази посока. Скоро започваме подготовката за следващото си участие”, заявиха от училището.

Гимназията пожелава на своите ученици и преподаватели още много успехи при усвояването на испанския език и във всички дейности, свързани с него!

 

  • Снимка: ЕГ „Иван Вазов” – Смолян

 

 

Mihalkovo

Подобни

Избори 2024

Новини от региона

туризъм

спорт

култура