Кметовете на Мадан и Рудозем осигуриха финансиране за проект на МИГ “Кичика”

13 Oct, 2022

В Министерството на Земеделието официално бе връчен договорът за финансиране на демонстрационния проект на МИГ „Кичика“ Мадан – Рудозем.

На събитието присъстваха кмета на Община Рудозем д-р Румен Пехливанов и кмета на Община Мадан Фахри Молаисенов.

Министърът на земеделието Явор Гечев връчи договора на председателя на на МИГ „Кичика“- Мадан-Рудозем Фахри Молаисенов.

Очаква се като дейности да бъдат финансирани огледално малки демонстрационни проекти в общините Рудозем и Мадан.

Кметът на Мадан: Нашата цел е да се развива местният потенциал и преди всичко сме съсредоточени върху това, да бъдем в помощ на малкия и среден бизнес.

В Община Мадан е планиран да се извърши ремонт и реновиране на градския парк обществено ползване.

В Община Рудозем се планира да бъде направен малък ремонт на настилката в НЧ „Родопчанка – 2008“ с.Рибница, а също така се планува по проекта да бъде финансирано закупуването на оборудване за Дома на културата гр.Рудозем и за още 3 местни читалища.

Целта на проекта е да се покаже на местната общност какви са възможностите, които дава Европейският фонд за развитие на селските райони и конкретно чрез местните инициативни групи.

В момента се подготвя нов съвместен проект за написване на стратегия за развитие на местната инициативна група и финансирането на проекти от нея.

През следващата година ще се кандидатства за средства от Министерство на Земеделието и Програмата за развитие на селските райони по Стратегическия план за развитие на земеделието за проекти в двете общини, които ще бъдат насочени основно към малкия бизнес, дребни предприемачи, развитие на земеделието и развитие на неземеделски дейности в земеделските райони, включително общински проекти.

 

Снимки: Община Рудозем

Mihalkovo

Подобни

Новини от региона

туризъм

спорт

култура