Валя Балканска стана Почетен Факлоносец на мира

26 Sep, 2022

В сърцето на Родопите – в живописното село Момчиловци, Валя Балканска стана Почетен Факлоносец на мира.

В знак на признателност, за личността на тази силна българка, за доброто сърце и голяма душа, Пробегът на мира избра да награди именно нея.

Валя Балканска не спира да печели любовта, възхищението и уважението на публиката и до днес. Тя не спира да радва публиката със своите концерти из цялата страна, а гласът й е все така космически.

Хората я обичат заради таланта й, но също така защото личността „Валя Балканска“ е символ на едно поколение, символ на българщината, традициите, родовите и семейни ценности.

През 2000 -та година, Валя Балканска пее и при визитата на Основателя на Пробега на мира – Шри Чинмой, в България, на специална церемония, в която нашата родина става част от международната инициатива „Цвете на мира“ – чийто основател е Шри Чинмой.

22 години по-късно, нейният глас отново благослови момента, в който китното и красиво село Момчиловци, прие символа „Цвете на мира“. Така сякаш орисница на доброто и хармонията, тя продължава да изпълнява своята мисия в тази инициатива бе с нас, за да открие паметната плоча

С отличието „Почетен Факлоносец на мира“ се удостояват личности от всички сфери на живота, които влагат безкористно таланта и енергията си в служба на каузата на мира, проявяват сила на духа, състрадание и доброта, като помагат за превръщането на нашия свят в единен дом на мир и хармония.

По-известни носители на отличието са Карл Люис, архиепископ Дезмънд Туту, Били Джийн Кинг, Дейвидсън Хепбърн и др., а от България: Ивет Горанова, Станимира Петрова, Ивайло Иванов, Христо Христов, Николина Чакърдъкова, Даниела Кънева, Йордан Йовчев, Теодосий Спасов, Евгени Иванов и други.

Mihalkovo

Подобни

Новини от региона

туризъм

спорт

култура