Кметът Янчев приветства дългоочаквания ремонт на пътя между Неделино и Златоград

26 Sep, 2022

Кметът на Община Златоград Мирослав Янчев даде пояснения след многократни запитвания преди започване на ремонтните дейности на пътя Неделино – Златоград, възложен за ремонт в два участъка, първият от Бял извор-Неделино, непосредствено преди Неделино, с дължина 2,150 км и между Неделино-разклон Старцево-Златоград, с дължина 8,3 км.

Ето и поясненията на Янчев:

Ремонтът е на стойност 8,6 млн. лв. и е възложен на 07.08.2020 г.

По време на управленския мандат 2017-2021 година на ПП ГЕРБ, по настояване на областния управител тогава Недялко Славов бяха подготвени технологичните проекти и бяха възложени за изпълнение, което обаче закъсня с близо две години, посочи градоначалникът на Златоград.

Сега строителните дейности се изпълняват от ДЗЗД „ПЪТНО ПОДДЪРЖАНЕ ОБЛАСТ СМОЛЯН“, като възложител е Агенция „Пътна инфраструктура“, а сключеният договор по между им е от месец ноември 2019 г., поясни той.

Изпълнителят влага огромен ресурс от експертни екипи и техника, за да се осъществи дълго чаканият ремонт на пътя между общините Златоград и Неделино, отбеляза Янчев.

Това ще подобри не само инфраструктурата на планинския ни регион, но и ще се осигури качествен и сигурен транспортен достъп от и до село Старцево, най-голямото село в Родопите, допълни кметът.

Mihalkovo

Подобни

Новини от региона

туризъм

спорт

култура