Пампорово отчита ръст на ранните записвания за зимния сезон

23 Sep, 2022

В Пампорово се наблюдава ръст на ранните записвания за зимния сезон от българските и чуждестранните туристи, обяви изпълнителният директор на Пампорово АД Мариян Беляков.

По думите на Беляков повишеният интерес от туроператори и индивидуално резервиращи туристи опровергава прогнозите за предполагаемо изчакване при планирането на ваканционните пътувания в период на инфлация.

От родопския курорт отчитат рязко повишение на интереса от страна на туроператорите за записвания за ски сезона. Според хотелиери ръстът при ранните резервации се дължи на запазването на цените, които са близки или същите като миналата зима.

Предимно български туристи, ваканционни групи от съседните балкански държави, както и от Великобритания и Ирландия се очакват като преобладаващи туристи в Пампорово през зимата.

Пампорово пуска в предварителна продажба нов вид ски карта с отворени дати на ползване, като запазва миналогодишните цени.

Предвид сложната икономическа обстановка в страната, нарастващите разходи, инфлация и несигурност, Пампорово дава възможност на своите гости за финансова предвидимост на своята почивка, като активира и пуска в продажба за периода от 22 септември до 20 ноември нов вид ски карта на миналогодишните цени.

Името на новата ски карта е Select и е с отворени дати за ползване през зимния сезон. Предлага се за половин, 1, 2, 3, 4, 5, 6 и 7 последователни дни и може да бъде закупена предварително, но без фиксирани дати, запазвайки гъвкавостта на ползване, в избран от ползвателя период през зимния сезон.

Ползването на ски карта Select стартира при първото преминаване през който и да е турникет в ски зоната и през който и да е ден, считано от официалното откриване до официалното закриване на ски сезон 2022/2023 в Пампорово.

Подробни инструкции за начина на продажба могат да бъдат намерени на www.pamporovo.me.

Цените от предходния сезон, които ще бъдат активирани за продажба до 20 Ноември са дневна лифт карта на цена 45 лева за деца (от 7 до 11 години), 59 лева за младежи (от 12 до 17 години) и лица над 65 години, както и 75 лева за възрастни (от 18 до 64 години).

Картите могат да бъдат закупени или презаредени онлайн, само през официалната уеб страница на курорта www.pamporovo.me.

Получаването на ски картата е възможно безконтактно през pick-up устройствата в курорта, чрез сканиране на QR код, генериран при закупуване през онлайн магазина, или на касите, срещу предоставяне на електронен ваучер през мобилно устройство, или на хартиен носител.

При наличие на пластика от изминал сезон, картите могат да бъдат презаредени онлайн.

Същите преференциални условия и период на продажби важат и за двата вида сезонни лифт карти – сезонна без ограничения и сезонна за делнични дни, които също могат да бъдат закупени онлайн до 20 ноември.

Полудневната лифт карта и през следващия сезон ще бъде с 45 минути повече каране и ще е валидна от 11:45 часа до 16:30 часа.

За поредна година Πaмпopoвo e нoминиpaн в престижния международен ĸoнĸypc нa World Ski Awards зa „Нaй-дoбъp cĸи ĸypopт на Бългapия“.

Петзвездният хотел „Орловец” е номиниран в категория „Нaй-дoбъp cĸи хотел в Бългapия“.

Онлайн гласуването ще продължи до 7 октомври 2022 г.

Победителите в туристическия конкурс, известен като „Оскарите на туристическата индустрия” ще бъдат обявени по време на 10-та церемония на World Ski Awards от 18 до 20 ноември в Китцбюел, Австрия.

Подкрепете любимия си курорт Пампорово с гласа си ТУК.

 

 

Mihalkovo

Подобни

Избори 2024

Новини от региона

туризъм

спорт

култура