Златоград отново се превърна в арена на детски футболен турнир

07 Sep, 2022

Края на месец август беше изпълнен с много футболни емоции, защото стадионът в Златоград отново беше домакин на голям детски турнир, който събра едни от най-добрите школи в България, при децата родени през 2010, 2011, 2013, 2014 и 2015 г., заяви кметът на родопския град Мирослав Янчев.

Над 450 деца от цялата страна участваха във форума, а младите футболисти създадоха невероятна атмосфера със своя ентусиазъм, умения, воля за победа и неподправени емоции.

В продължение на две седмици, децата превърнаха града ни в център на футбола в Родопите, като нито дъжда и бурите, нито горещото време през някои от дните, им попречиха да покажат таланта си и да дадат пример със сърцата си игра, уважението и респекта към съдии, организатори и публика, сподели Янчев.

Кметът изказва своите благодарности и поздравления към децата от ФК „Вихър-1965“ и ФК „Златоград“, които показаха мъжество, смелост и воля, включвайки се във футболните битки със своите връстници от най-големите футболни школи.

Тяхното участие и желанието, което показват в тренировъчно-състезателния процес и през целия турнир, ме убеждава още по-силно, че приоритет на местната власт трябва да бъде развитието на масовия спорт за придобиването на навици за здравословен начин на живот, активност и движение сред подрастващите чрез спорт, изграждане на умения за работа в екип и взаимопомощ, посочи градоначалникът.

Кметът Янчев благодари на Бисер Бораджиев и Адриян Сюрджиев, организатори и партньори при провеждането на „Купа Златоград“, които не спестиха сили и енергия като дадоха всичко от себе си за отличната организация на мероприятието и които въпреки предизвикателствата, успяха да създадат условия за безупречното провеждане на турнира.

Благодарности и към всички останали, които превърнаха мероприятието в празник – съдии, помощен персонал, медицински лица, треньори, родители, хотелиери и ресторантьори.

Когато всички работим в екип, резултатите са налице, допълни кметът на Златоград.

Mihalkovo

Подобни

Избори 2024

Новини от региона

туризъм

спорт

култура