Община Чепеларе с проект за развитие на гражданското общество

02 Sep, 2022

Община Чепеларе е партньор на сдружение „Институт за общностно развитие” относно изпълнението на проект „Повишаване осведомеността на гражданското общество и бизнеса относно форми за пряко участие в политики и законодателство на местно ниво в Община Чепеларе.

Одобреният проект се финансира по Оперативна програма „Добро управление“, съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд, по процедура BG05SFOP001-2.025 за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ чрез подбор „Повишаване на гражданското участие в процесите на изпълнение и мониторинг на политики и законодателство“, приоритетна ос № 2 „Ефективно и професионално управление в партньорство с гражданското общество и бизнеса“.

Проектното предложение ще удовлетвори потребността от засилване на гражданското участие, в процеса на изпълнението на решения и мониторинг на политики и законодателство, адекватни на обществените потребности в Община Чепеларе.

Активното гражданско участие се основава на прилагането на принципите на прозрачност, откритост и ефективност на местното управление и е условие за доброто функциониране на местната администрация.

Целевите групи които ще бъдат обхванати от проектното предложение са: активното гражданско общество, в т.ч. представителите на бизнеса, неправителствен сектор, служителите на местната администрация Община Чепеларе.

Основната цел на проектното предложение е развитие и стимулиране на механизми на взаимодействие с гражданското общество, неправителствените организации и бизнеса в процеса по формулиране/преформулиране на адекватни политики и управленски решения за развитие на Община Чепеларе, участие в процеса на мониторинг по време на тяхното изпълнение, гаранция за открито и отговорно управление

Обща стойност на проекта: 60 000 лв., от които 51 000 лв. европейско и  9 000 лв. национално съфинансиране.

Срок на изпълнение на проекта: 12 месеца

Начало на проекта: 01.09.2022 г.

Крайна дата на изпълнение на проектните дейности: 01.09.2023 г.

Mihalkovo

Подобни

Новини от региона

туризъм

спорт

култура