Туристите в Пампорово се радват на прохлада и активности на кристално чист въздух

19 Aug, 2022

Посетителите на родопския ни курорт Пампорово се радват на прохладната прегръдка на планината, както и на много приключения, активности и красиви моменти на кристално чист въздух с високи нива на отрицателна йонизация.

През почивните дни гостите на курорта могат да се възползват от 3 работещи лифта, 7 вело трасета, Адвенчър парк Язовира, туби и пързалка на плац Студенец, както и съдействие от Туристически център Пампорово за турове и екскурзии или просто да се разходят сред родопската природа.

Mountain Spa & Relax лятна почивка в Пампорово с до 40% отстъпка

Лифтът от Чепеларе до връх Мечи чал ще работи всеки петък, събота и неделя до 4 септември, напомнят от Туристическия център.

От 19 август е отворено и трасето за спускане “Брус Лий” във вело зоната на Пампорово-Мечи чал.

Условията за релакс, семейна ваканция и туризъм в Пампорово са прекрасни.
Следвайки тенденциите за все по-нарастваща необходимост от грижа за здравето, Пампорово възражда региона като дестинация за климатолечение, възстановяване, укрепване и подсилване на имунната система, в унисон с природните ресурси.

На територията на курорта гостите могат да се включат в активна седмична програма „Горска терапия с ежедневни разнообразни пешеходни и вело турове.

В приключенски парк „Язовира“ са обособени зони за активности и релакс.

Всички посетители могат да се възползват от атракциите, подходящи както за деца, така и за възрастни – въжена градина, нинджа парк, фитнес на открито, риболов, детски тролей, спускане с туби, разходка с колела и много други.

Опознай Пампорово и Родопите с приключенски турове и екскурзии

Интересът към Пампорово е засилен и по отношение на възможностите за конферентен туризъм, като курортът се налага като водеща дестинация за конгреси и тийм билдинг.

Конгресен център Перелик е разположен на площ от 2 700 кв.м. и представлява добре планиран и осигурен на най-високо техническо ниво комплекс от 5 зали с общ капацитет от 1100 места.

Един от най-големите специализирани паркове за планинско колоездене в региона Велопарк Пампорово предлага голямо разнообразие от трасета и маршрути за планинско колоездене с различно ниво на трудност, напълно оборудван гардероб за наем на велосипеди и екипировка, както и подготвени вело водачи, които помагат за първи стъпки в „маунтин байка“ или за затвърждаване на уменията.

Цени за този летен сезон в Пампорово-Мечи чал можете да намерите ТУК.

За поредна година Πaмпopoвo e нoминиpaн в престижния международен ĸoнĸypc нa World Ski Awards зa „Нaй-дoбъp cĸи ĸypopт на Бългapия“.

Конкурсът е смятан за Оскарите на Ски индустрията.

Петзвездният хотел „Орловец” е номиниран в категория „Нaй-дoбъp cĸи хотел в Бългapия“.

Всички могат да подкрепят Пампорово като гласуват ТУК.

 

Подобни

Новини от региона

туризъм

спорт

култура