Реновирането на инфраструктурата в Неделино продължава

17 Aug, 2022

Стартираме поредния етап от ремонта на тротоарите в Неделино, обяви кметът на града Боян Кехайов.

Участъкът, който ще бъде рехабилитиран е с дължина 860 метра по улица “Александър Стамболийски”.

Междувременно тече ремонт на републиканския път в Неделинска община.

След поредица от срещи, писмена кореспонденция и настояване от моя страна започнаха ремонтните дейности по републиканския път, преминаващ през територията на Община Неделино, заяви кметът Кехайов.

Силно компрометираните пътни участъци по направление Бял извор-Неделино и Неделино-Златоград с обща дължина около 11 км ще бъдат изцяло преасфалтирани, посочи кметът Кехайов.

Кметът на Неделино благодари на всички, които се ангажираха с проблема, както и на ръководството на фирма “Грома-Холд ЕАД” за спазеното обещание.

Община Неделино осигури 700 хил. лева за ремонт на няколко пътни отсечки

Над 300 фолклорни изпълнители от редица държави се очаква да участват в Националния фолклорен фестивал за двугласно пеене и народна песен с международно участие в Неделино.

21-то издание на фестивала предизвиква сериозен интерес и много международни участници, сред които фолклорни състави от Мексико, Индия, Панама, Иран, Южна Корея, Грузия, Черна гора, Сърбия, Македония, Гърция и Турция.

Чуждестранните участници ще се представят на фестивалната сцена извън конкурсната програма и ще получат грамоти и плакети за участие. За първи път от основаването на фестивала пристигат фолклорни състави от други континенти.

Националният фолклорен фестивал за двугласно пеене и народна песен с международно участие ще се проведе от 2 до 4 септември в родопския град.

Снимки: Facebook

 

 

Mihalkovo

Подобни

Новини от региона

туризъм

спорт

култура