Фолклорни състави от Чепеларе с много награди от конкурси и фестивали

05 Aug, 2022

На 11 юни ученици от ЦПЛР ОДК Чепеларе участваха във ФК „Широка лъка пее, свири и танцува“: група по фолклорни танци с ръководител Милен Хаджиматев, гайдари с ръководител Петър Янев и Васил Калфов – народно пеене с ръководител Феликс Бозов.

НАГРАДИ:

ТС „ Евридика“ – второ място

Народно пеене: Васил Калфов – златен медал

Гайда: 2 възрастова група

Дамян Делисивков – златен медал

Васил Златков – златен медал

Ростислав Терзиев – сребърен медал

Александър Колаков – бронзов медал

Костадин Делисивков – бронзов медал

3 възрастова група

Васил Илчевски –златен медал

4 възрастова група

Христо Димов – сребърен медал

Константин Костадинов – бронзов медал

Даниел Зашев – трета награда – едногодишна стипендия

На 17 юни ЦПЛР ОДК взе участие в Международен фолклорен фестивал „ Фолклорни нюанси“- град Приморско:

ТС „Евридика“ – 4 възрастова трепа с ръководител Валентина Бозова, ТС „Евридика“ – 3 възрастова група с ръководител Милен Хаджиматев, Гр.А.Ф. „ Еньова китка“ – 2 и 4 възрастови групи с ръководител Феликс Бозов, солисти- Васил Калфов, Цветелина Мурджева, Теодора Григорова и Гергана Григорова.

Всички получиха златни медали, а ЦПЛР ОДК като образователна институция – купа и плакет.

На 23 юни групи по ПИИ от ЦПЛР ОДК с ръководител Сребра Илчевска участваха в благотворителен базар по повод МЕЖДУНАРОДНИЯ ОЛИМПИЙСКИ ДЕН. Събраните средства са дарени на музея на ските.

На 15-ти ,16-ти и 17-ти юли танцов клуб „ВЕСЕЛИЕ“ град Чепеларе с ръководител Валентина Бозова взе участие в Мeждународен Фолклорен Фестивал в Неа Карвали, Гърция.

„Заедно с клуб „ХОРО“ град Смолян, както и състави от Албания, Гърция, Турция и други, представихме характерни танци с традиционните за всяка област и държава носии. Програмата стартира с полагане на първите основи на нашата „Градина на приятелството, любовта и мира“, като засадихме заедно фиданки или дръвчета, които всяка страна носеше със себе си.

В продължение на две вечери танцувалната програма продължи с много настроение и палитра от разнообразни облекла и ритми.

На финала на програмата връчихме на организаторите и всички държави – участници, подготвените от нас подаръци и рекламни материали от Община Чепеларе с покана да ни посетят в най-скоро време.

Заредихме се с много положителни емоции и незабравими преживявания. По време на пътуването и престоя ни, покрай свободната програма, успяхме да посетим няколко културни, природни и исторически обекти”, сподели Сребра Илчевска.

Любовта, положеният труд и усърдност винаги биват възнаградени, подчертаха от Община Чепеларе.

Mihalkovo

Подобни

Новини от региона

туризъм

спорт

култура