Община Борино ще ремонтира пътя за село Буйново с над 3 млн. лева

03 Aug, 2022

Министерството на регионалното развитие и благоустройството одобри за целево финансиране проект на Община Борино за ремонт на пътя до село Буйново.

За целта Община Борино получава 3 138 000 лева за реконструкция и рехабилитация на общинския път SML 1032, от км 0+000 до км 2+240.

Общините в Смолянско ще получат 34.5 милиона лева за общински пътища, улици и ВиК – инфраструктура от Министерството на регионалното развитие.

И десетте общини в областта получават финансиране по новия Фонд за общинско развитие и сближаване.

Най-много средства получава Смолян – 8,5 милиона лева за водопроводи в селата Момчиловци и Гела, над 5 милиона лева получава община Доспат, за пътя Барутин – Чавдар и подмяна на водопровод и канализация по улици в град Доспат.

По 3.5 млн. лв. се отпускат на общините Неделино и Девин – за пътя Неделино – Крайна, и за вътрешна и външна водопроводна мрежа в с. Брезе.

С 3.1 млн. Община Борино ще рехабилитира пътя за село Буйново, други 3.2 млн. са за водоснабдяване и канализация на Златоград.

На Община Рудозем се отпускат 2.7 млн. лева за водопроводната мрежа на село Чепинци.

Община Мадан ще ремонтира улици в село Върбина с 1 млн. лв., а Община Чепеларе получава един милион за водопровод в село Богутево.

  • Снимка: Буйновско ждрело (Община Борино)

Подобни

Новини от региона

туризъм

спорт

култура