Над 5 милиона лева получава Община Доспат за инфраструктурни обекти

01 Aug, 2022

Близо 4,77 млн. лева ще получи Община Доспат за рехабилитация на общински път за пътя Барутин – Чавдари и над 640 хиляди лева за подмяна на водопровод и канализация по улици в град Доспат.

Общините в Смолянско ще получат 34.5 милиона лева за общински пътища, улици и ВиК – инфраструктура от Министерството на регионалното развитие. И десетте общини в областта получават финансиране по новия Фонд за общинско развитие и сближаване, създаден от МРРБ.

Най-много средства получава Смолян – 8,5 милиона лева за водопроводи в селата Момчиловци и Гела, над 5 милиона лева получава Община Доспат – за пътя Барутин – Чавдар и подмяна на водопровод и канализация по улици в гр. Доспат, по 3.5 млн. лв. се отпускат на общините Неделино и Девин – за пътя Неделино – Крайна, и за вътрешна и външна водопроводна мрежа в с. Брезе.

С 3.1 млн. Община Борино ще рехабилитира пътя за село Буйново, други 3.2 млн. са за водоснабдяване и канализация на Златоград. На Община Рудозем се отпускат 2.7 млн. лева за водопроводната мрежа на село Чепинци.

Община Мадан ще ремонтира улици в село Върбина с 1 млн. лв., а Община Чепеларе получава един милион за водопровод в село Богутево.

Mihalkovo

Подобни

Новини от региона

туризъм

спорт

култура