Неделино събира над 300 изпълнители от цял свят на Фолклорен фестивал

19 Jul, 2022

Над 300 фолклорни изпълнители от редица държави ще участват в Националния фолклорен фестивал за двугласно пеене и народна песен с международно участие в Неделино, съобщи пред БТА кметът Боян Кехайов.

Според него 21-то издание на фестивала предизвиква огромен интерес и много международни участници, сред които фолклорни състави от Мексико, Индия, Панама, Иран, Южна Корея, Грузия,  Черна гора, Сърбия, Македония, Гърция и Турция,.

Чуждестранните участници ще се представят на фестивалната сцена извън конкурсната програма и ще получат грамоти и плакети за участие. За първи път от основаването на фестивала пристигат фолклорни състави от други континенти.

Хотелите и местата за настаняване в Неделино са почти изцяло резервирани за дните около фестивала, когато е и празникът на града.

Националният фолклорен фестивал за двугласно пеене и народна песен с международно участие ще се проведе от 2 до 4 септември в родопския град.

Изпълнителите от конкурсната програма се представят в 5 възрастови групи  в разделите: индивидуални изпълнители, групи за изворен фолклор и народни обичаи, групи за автентичен фолклор и камерни изпълнения, инструментални групи и оркестри, танцови групи и ансамбли.

 

Снимки: Община Неделино; Facebook

Mihalkovo

Подобни

Новини от региона

туризъм

спорт

култура