Община Баните ще изпълни проект за енергийна ефективност за над 300 хил. евро.

14 Jul, 2022

На 22 юли (петък) от 13:00 часа в Заседателна зала в сградата на Община Баните ще се състои откриваща конференция по проект BGENERGY-2.002-0015 “Реализиране на мерки за енергийна ефективност, за достигане условията на “сграда близка до нулево потребление” за Административна сграда “Общинска администрация”.

Припомняме, че Община Баните има одобрен проект за енергийна ефективност за над 300 хил. евро.

През месец май 2022г. кметът Павлин Белчев подписа договор за финансиране на проект за реализиране на мерки за енергийна ефективност за достигане условията на “сграда, близка до нулево потребление” за административната сграда на Общинска администрация – Баните. 

Община Баните е една от малкото общини (единствена в област Смолян), одобрена по процедура „Енергийна ефективност в сгради“, подкрепена от Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство 2014-2021 г., чрез програма „Възобновяема енергия, енергийна ефективност и енергийна сигурност.

Продължаваме да работим върху оползотворяването на всички възможни източници на финансиране, които се предоставят на общините, посочи кметът Белчев след подписване на договора за финансиране.

Mihalkovo

Подобни

Новини от региона

туризъм

спорт

култура