Приключва поредният театрален сезон за Родопския драматичен театър

12 Jul, 2022

Приключва поредният театрален сезон за Родопски драматичен театър “Николай Хайтов“.

От театъра сърдечно благодарят на зрителите, за подкрепата и любовта в трудните моменти на пандемични ограничения, през които преминахме.

Сезонът беше изпълнен с много емоции и вълнуващи моменти. В равносметката на постигнатото са премиерите наспектаклите „Ще те накарам да се влюбиш“ и „Юдина ела“.

Родопският драматичен театър беше поканен на 15-ия Шекспиров международен театрален фестивал в Ереван, Армения. Участвахме като хедлайнъри със спектакъла „Дванайсета нощ… или как желаем“ и представихме достойно страната ни.

Спектакълът „Оркестър Титаник“ спечели три награди на Националния фестивал на малките театрални форми във Враца.

За женска роля – Емилия Ованесян, за костюмография – Анна Шопова  и за музициращ актьорски екип – Наградата за музикално изпълнение на живо, връчвана от проф. Стефан Драгостинов, бе дадена на актьорския състав на „Оркестър Титаник”.

Детските ни представления „Приключения опасни със герои сладкогласни“, „Весел светофар“, „ Книжки сладкодумни“,  „Цяло лято четох“, „ Ако бях голям“, „И възрастните са били деца“ и „ Принцесата, която не искаше да играе“ радваха малки, големи и още по-големи момиченца и момченца.

Изготвихме юбилеен албум за 70-та годишнина на театъра. Фотоалбумът е посветен на сложния и достоен път на РДТ, на неговите създатели, на неговите видими и невидими творци и най-вече на неговата публика, без която съществуването му би било невъзможно.

В този любопитен сборник ще откриете снимки, документи, коментари, проследяващи историята на професионалния театър в Смолян.

Директорът Румен Бечев, актьорът и председателят на Съюзна организация към РДТ – Мариан Бозуков и режисьорът Гергана Тодева посетиха Театър „Антон Панов“ в Струмица, Северна Македония и направиха първи стъпки към културен обмен между двата театъра.

Сезонът е към своя край и ние вече гледаме напред към новия театрален сезон, който е пълен с обещания. За любителите на театъра предстоят много изненади и вдъхновяващи премиери!!!

Mihalkovo

Подобни

Новини от региона

туризъм

спорт

култура