Стартират възстановителни дейности по терена на стадион Златоград

11 Jul, 2022

Стартират възстановителни дейности по терена на стадион Златоград, информира кметът Мирослав Янчев.

Поради това кметът на Златоградска община се обърна с апел към представители на футболните клубове в Златоград и гражданите, спортуващи на стадиона за разбиране и съдействие, относно преустановяване на използването на игралното поле на стадиона, в периода от 13 юли до 23 юли 2022г. поради възстановителни и профилактични дейности по терена, с цел неговото заздравяване и частично затревяване.

Като най-използваното място за спорт в общината, игралното поле на стадиона в Златоград има изключителна нужда от освежаване и поддръжка, която, освен че касае средства, изисква и определен период на почивка от експлоатация, отбеляза градоначалника.

Всекидневните тренировъчни и състезателни дейности, ежеседмичните футболни срещи, организираните и проведени турнири, повлияват на качеството на терена и нарушават тревната му плътност, поради което предвидените в горепосочения период възстановителни мероприятия са със спешен характер и имат за цел да подобрят условията за спорт за всички ползващи обекта, посочи Янчев.

Мероприятията ще включват: аериране и почистване на терена от загнила трева, затревяване със специална тревна смеска, обработка с химична тор и валиране.

За да дадат ефективни резултати извършените мероприятия, апелирам за разбиране и пълно съдействие от страна на гражданите и спортните клубове, допълни кметът Мирослав Янчев.

Mihalkovo

Подобни

Новини от региона

туризъм

спорт

култура