Ръст на приходите в НАП Смолян с близо 400 хил. лева

05 Jul, 2022

Над 96 милиона лева са постъпленията в офиса на НАП в Смолян през първата половина на 2022 година, което е с близо 400 хил. лв. повече в сравнение със същия период на миналата година, сочат данните на НАП.

До края на юни приходите за централен бюджет са над 40 млн. лева, като данъкът върху доходите на физически лица е почти 14 млн. лв., 8.8 млн. лв. е корпоративният данък и повече от 15 млн. лв. ДДС.

Приходите от осигурителни вноски към 30 юни надвишават близо 56.3 млн. лв. в това число над 33,7 млн. лв. са за държавно обществено осигуряване, 14.9 млн. лв. – за здравноосигурителни вноски и 7.6 млн. лева за допълнително задължително пенсионно осигуряване.

Най-висок е ръстът на постъпленията при корпоративен данък – 21%,  а осигурителните вноски растат устойчиво с над 8 % спрямо същия период на миналата година, допълват от НАП.

„За пореден път офисът на НАП в Смолян отчита ръст в приходите. Това се дължи на партньорския подход и липсата на натиск от страна на приходната агенция. Високата събираемост е добра новина, както за бюджета, така и за обществото“, каза директорът  на офис Смолян Таньо Караманолов по повод поредния рекорден ръст в приходите.

Mihalkovo

Подобни

Новини от региона

туризъм

спорт

култура