Община Доспат кани на Фолклорен фестивал и Събор на чешмарите през август

21 Jun, 2022

Община Доспат има удоволствието да Ви покани да бъдете гости и да споделите емоциите и вълнението от красотата на българския фолклор на 19, 20 и 21 август, когато ще се проведе Фестивал на народното творчество и Събор на чешмарите в рамките на Празника на Община Доспат.

Откриването на Фестивала на народното творчество е на 20 август от 10:30 часа. Съборът на чешмарите е обявен да се проведе на 20 август от 18:00 часа.

Целите на Събора и Фоклорното събитие са съхрани българските народни традиции и обичаи, носещи посланията на националната ни култура.

Да даде възможност за изява на  изпълнители от различни възрастови групи както с традиционни, така и с нови неизвестни досега песни, танци и обичаи.

Да утвърди Фестивала на народното творчество като значимо събитие в културния календар на Община Доспат, да стимулира културния туризъм в Община Доспат и района, както и да даде възможност за сътрудничество между ръководителите и участниците както и  обмен на добри практики.

Условия за участие:

  1. Всички участници ще трябва да попълнят онлайн заявка за участие  в срок до 05.08.2022 г. Участието си могат да потвърдят и на телефон 0898 572 501.
  2. Във Фестивала могат да се изявят певци, инструменталисти, танцьори, певчески и танцови състави, групи, оркестри и ансамбли от всички области на фолклорните изкуства.
  3. Няма възрастови ограничения за участие.

Началото на фестивала е на 20 август (събота) и 21 август (неделя) от 11:00 часа – 17:00 ч. в местността “Събора” с изглед към красивия язовир Доспат.

Всички участници ще получат ГРАМОТА за участие, както и получат купон за храна. Транспортните разходи са за сметка на участниците.

ВСИЧКО ЗА ПРАЗНИКА НА ОБЩИНА ДОСПАТ МОЖЕ ДА ОТКРИЕТЕ НА САЙТА НА ОБЩИНАТА

Mihalkovo

Подобни

Новини от региона

туризъм

спорт

култура