Община Доспат удължава предоставянето на топъл обяд

20 Jun, 2022

Услугата “Топъл обяд” продължава до 9 септември 2022 година, съобщи Общинската управа в Доспат.

Кметът на Община Доспат инж. Елин Радев подписа споразумение с Агенцията за социално подпомагане за удължаване срока на проекта „Топъл обяд в условия на пандемията от COVID-19“.

Социалната услуга се предоставя на 173 лица и включва предоставяне на безплатна храна – обяд до 9 септември 2022 г. включително.

Храната се предоставя в населените места на потребителите. Стойността на един обяд за едно лице от целевата група е в размер на 2.90 лв. на ден, който включва супа, основно ястие и поне веднъж седмично десерт и хляб.

На потребителите им се предоставят и съпътстващи мерки на различни теми, свързани със здравословното и балансирано хранене, относно административни услуги, предоставяни услуги по други проекти и т. н.

Чрез реализацията на проекта се намалява броят на живеещите в бедност на територията на общината, като се осигурява храна за хората, засегнати в най-висока степен от пандемията COVID-19 и последиците от нея.

Дейността по предоставянето на топъл обяд продължава да се изпълнява в работни дни до 09 септември 2022 г. включително.

Проекта се финансира от Фонда за европейско подпомагане на най-нуждаещите се лица по Оперативна програма за храни и/или основно материално подпомагане 2014-2020, в резултат от инициативата на Европейската комисия за преодоляване на последствията от кризата чрез механизма REACT-EU.

Mihalkovo

Подобни

Новини от региона

туризъм

спорт

култура