Делегация от Ксанти гостува в Смолян по повод празника на града

20 Jun, 2022

По повод празника на обединения град Смолян, който бе отбелязан на 17 и 18 юни с концерти на група СИГНАЛ и ДАРА, подкрепени от смолянските формации Гимназистите, Q-Tek, Зареница и Най, в Смолян гостува делегация от побратимения ни гръцки град Ксанти. Гостите посетиха Смолян по покана на кмета Николай Мелемов.

Община Ксанти беше представена от заместник-кмета по Туризъм, култура и образование Панайотис Амвросиадис и общинския съветник Афентулис Цакиридис. Те бяха придружени и от журналиста Мери Даликриаду, която осъществява връзките с обществеността на местната власт в Ксанти.

На срещата на двете страни, която премина много сърдечно, предвид дългогодишното ни партньорство и побратимяване, което датира от 1995 г., бяха обсъдени въпроси за по-нататъшното укрепване на отношенията и сътрудничеството.

Бяха разменени и символични подаръци. Двете страни символично размениха тениски с логата на своите туристически кампании – GO XANTHI и VISIT SMOLYAN (I♡SMOLYAN).

Делегацията предаде специални поздрави от кмета на Ксанти Манолис Цепелис и покани посещението да бъде върнато по време на тържествата на Стария град в Ксанти през септември.

Представителите на Ксанти също така се срещнаха и с почетния гражданин на Смолян Георги Чилингиров, председател на Дружеството за приятелство между България и Гърция, чийто принос за укрепването и развитието на българо-гръцките отношения е безспорен и признат и от двете страни.

Mihalkovo

Подобни

Новини от региона

туризъм

спорт

култура