Лудогорец II с три контроли на лагера в Смолян

16 Jun, 2022

Лудогорец II заминава на 20 юни на подготвителен лагер в Смолян, където ще изиграе три контроли. Това съобщи старши треньорът на отбора Тодор Живондов.

Засега са сигурни проверките с Родопа (Смолян) и Левски (Крумовград). Третият съперник е дубълът на Ботев (Пловдив), но срещата е под въпрос. Лагерът ще приключи на 30 юни.

Живондов ще заведе в Смолян група от 19 състезатели. Повечето са добре познатите имена от сезон 2021/2022.

Сред тях няма да са Петър Георгиев, Хюсеин Кельовлуев и Александър Ганчев, които са на подготовка с представителния тим на Шампионите в Австрия. Илкер Будинов и Тихомир Димитров пък са в редиците на новия член на елита Спартак Варна, където ще играят като преотстъпени.

За Лудогорец II през новия сезон няма да се състезава Петко Цанков, чийто договор изтече и няма да бъде подновен.

Новите момчета са Озан Ремзи, Димитър Господинов и Петър Кирев. Първите двама са от третия отбор на клуба, воден от Захари Сираков. Пепи Кирев пък идва от формацията U17 със старши треньор Емил Георгиев, спечелилата шампионската титла в Елитната юношеска група до 17 години. Добра новина за Живондов е завръщането от ЦСКА 1948 на крайния защитник Димитър Илиев.

В този състав на Лудогорец II има само един футболист, който не е юноша на клуба – Бранимир Костадинов. Ние ще продължим да разчитаме на неговия опит и през новия сезон. Имаме добре изграден план за подготовка.

Ежедневно се обмислят всякакви креативни решения как младите футболисти да подобряват непрекъснато индивидуалните си качества, като израства и отборът.

Целта е ясна – да развием колкото се може повече играчи до ниво, което се приближава до изискванията на първия тим. Естествено и да се представим силно в първенството на Втора лига, коментира Тодор Живондов.

След лагера в Смолян Лудогорец II ще се готви една седмица на базата в Разград. Планувано е на нея да бъде изиграна контрола с Добруджа (Добрич). След това тимът ще стартира участието си в първенството на Втора лига.

Подобни

Новини от региона

туризъм