Родопският драматичен театър гостува в Неделино, Девин и Златоград

13 Jun, 2022

Днес комедията „Театър, любов моя“ ще се изиграе пред любителите на театъра в Неделино. Представлението започва в 18.00 часа в читалището на родопския град.

Пиесата „Театър, любов моя“ е написана от Валери Петров през далечната 1984 година.

Постановката е за всеотдайната и неизменна любов към театъра, за гафовете на сцената и извън нея, за взаимоотношенията на две актриси, с живот, отдаден изцяло на театъра.

Участват актрисите Емилия Ованесян и Искра Йосифова. Режисьор е Емилия Ованесян. Композитор на спектакъла е Петър Радевски, а сценографията е на младата Петя Караджова.

На 14 юни /вторник/ от 19.00 часа РДТ гостува в Девин със спектакъла „Юдина ела“.

Постановката е създадена специално по повод 70-годишния юбилей на Родопски драматичен театър „Николай Хайтов“.

Историята в спектакъла по разкази на Константин Канев е много близка до бита и културата на местните хора и до необятния родопски дух.

Истинските хора и техните истории идват към нас от далечно време, през реални събития и легенди, придобиват необикновена осанка, карат ни да притихнем пред техните болка и красота.

„Юдина ела“ е спектакъл, който докосва сърцето, завладява емоциите и изправя на крака публиката.

Режисьор е Юрий Дачев. Музиката е дело на Мира Искърова. Участват актьорите Емилия Ованесян, Искра Йосифова, Божана Мановска, Димитър Димитров, Делян Илиев, Мариан Бозуков, Атанас Найденов и Никола Орешков.

На 15 юни /сряда/ от 18.00 часа публиката в Златоград  ще има възможност да се наслади на уникалния рок-спектакъл „Ще те накарам да се влюбиш”. Той е по авторски материал на големия български поет Недялко Йорданов. Режисьорът е Адриан Петров, а музиката е на композитора Петър Радевски.

Сценографията е на Андриан Петров и Петя Караджова. Ролите са поверени на актьорите от младата трупа на театъра – Гергана Либова, Васил Читанов, Мариан Бозуков, Дарина Русева, Борис Хаджийски и Никола Орешков.

“Ще те накарам да се влюбиш” разказва за младежка гангстерска група, в която се явяват съмнения, пробойни, изневери, предателства, отчаяния. Акцентите са соловите песни на актьорите. В тях фокусът е поставен върху личната история на персонажа.

По такъв начин всеки герой, представя през зрителя своята изповед. Така пред нас застават един по един не грубите и жестоки хора от подземния свят, а крехки и раними същества, които животът е ограбил. И всеки мисли за любов, но за да не бъде уязвим, си налага маска.

 

Подобни

Новини от региона

туризъм

спорт

култура