В Златоград започна превантивна обработка с репелент срещу влечуги

02 Jun, 2022

Започнаха превантивните дейности, свързани с ограничаване на присъствието на влечуги по паркове, детски площадки, алеи и зони за отдих, както и на други обществени места в град Златоград, чрез обработка със специфични репелентни препарати.

Това съобщи кметът на родопския град Мирослав Янчев.

Характерното при тях е съдържанието на активни ароматни есенции, които държат влечугите далече от третираните места, не са отровни и не нараняват самите влечуги, не причиняват вреда на други животни, хора или на околната среда, посочи Янчев.

По същия начин ще бъдат третирани и районите на детските градини и детската ясла в града, отбеляза градоначаникът.

Кметът информира и за това, че Община Златоград има подписан договор за извършване на услуга със сертифицирана фирма за дезакаризация (комплексна обработка за кърлежи и бълхи) на тревни площи и дезинсекция срещу ларви и имаго на комари на заблатени места, като дейностите по договора са планирани да се извършат при стабилизиране на атмосферните условия /спиране на всекидневните валежи и засушаване на площите, което е условие за ефективността при обработката с препаратите.

Всички третирани места ще бъдат обозначени с информационни табели, а преди стартирането на мероприятията ще бъде публикувана обява на официалната интернет страница на Община Златоград.

Mihalkovo

Подобни

Новини от региона

туризъм

спорт

култура