МОСВ дава начало на програмата “Политики за младежта в сферата на околната среда”

01 Jun, 2022

Министерството на околната среда и водите (МОСВ) обявява своята Програма “Политики за младежта в сферата на околната среда” („Младежи за околна среда“), съобщи РИОСВ-Смолян.

Тя ще бъде изпълнена чрез регионалните структури на министерството на територията на цялата страна (Изпълнителната агенция по околна среда, регионалните инспекции по околната среда и водите, дирекциите на националните паркове и басейновите дирекции) в партньорства с местни и национални неправителствени организации.

Целта на Програмата е повече млади хора да се включат в дейности, свързани с опазването на околната среда. Насърчава се максимално широк териториален обхват на дейностите и включване на младежи от малките населени места в страната.

Приоритетните теми на Програмата са: противодействие на промяната в климата, намаляване на въглеродния отпечатък и постигане на енергийна независимост на страната, въвеждане на принципите на кръговата икономика, ефективно управление на отпадъците в посока „нулеви отпадъци“, екологично и устойчиво земеползване, опазване чистотата на въздуха, горите и почвите, опазване на Черно море, реките и езерата на България, опазване на биоразнообразието.

Подробности за програмата могат да бъдат намерени на сайта на МОСВ на следния линк https://www.moew.government.bg/bg/mosv-dava-nachalo-na-svoyata-programa-politiki-za-mladejta-v-sferata-na-okolnata-sreda/?fbclid=IwAR2Lha-tZgxfXsktS9tTbVNFag4mZYugGwffxXYrJ0ezhxxDiAfHs37BFzg

Mihalkovo

Подобни

Новини от региона

туризъм

спорт

култура