Туристическите пътувания в Пампорово се активизират

25 May, 2022

Пампорово е любимо място за любителите на планината и чистия въздух. И това лято курортът ще предложи много изненади и разнообразие от активности на открито на туристите, избрали Родопите за своята лятна почивка.

Туристическите пътувания се активизират след ограниченията и периодите на затваряне по време на пандемията, обясняват от хотелските комплекси в област Смолян, предаде БТА.

Пампорово се готви за силен летен сезон

Акценти и през това лято ще бъдат горската терапия, пешеходни и велопреходи, спортуване и зелен фитнес сред кристално чистия въздух на Родопа планина.

Конгресният център на петзвездния хотел Перелик в Пампорово е с резервирани събития до септември, според данни на Пампорово АД.

Раздвижването на бизнес туристическите пътувания и тимбилдинги води повече туристи и към хотелите в Златоград през юни. Съпътстващата програма на фирмените мероприятия включва изучаване на занаяти в Етнографския комплекс в града, състезания или релакс в СПА комплексите.

За отпускарските месеци юли и август, хотелиерите в Златоград залагат допълнително на съчетаване на планински и морски туризъм, возейки ваканционните групи до плажовете на Северна Гърция.

От съседния гръцки регион също пътуват посетители, но предимно за уикенд почивки.

Повишен интерес към конгресен и тимбилдинг туризъм в Родопите

Хотелиери в Смолянска област отчитат повишени резервации за организиране на тимбилдинги, конференции и семинари след пандемията.

В началото на летния сезон хотелите в Пампорово и Златоград са заети предимно с групи за фирмени обучения, тимбилдинг, корпоративни срещи и конференции.

Наситеният календар на бизнес събитията, изнесени сред природата, е част от положителните постковид последици, отчитат от туристическия бранш в планинската област.

Хотелите очакват силен летен сезон с ръст на туристите

Спрямо повишените резервации, както за конгресен, така и за ваканционен туризъм, хотелиерите в Смолянско прогнозират силен летен сезон с ръст на туристи.

Mihalkovo

Подобни

Новини от региона

туризъм

спорт

култура