Дискусионни кръгли маси за иновациите в туризма на 11 и 12 май в Смолян

11 May, 2022

Дискусионни кръгли маси по теми, свързани с иновациите и съвременните тенденции на дигитално управление в туризма ще се състоят на 11 и 12 май в Смолян, съобщи за БТА Георги Пампоров – председател на Съюза на родопските хотелиери и ресторантьори (СРХР).

Форумите са насочени към представители на туристически бизнес в областта на хотелиерството и ресторантьорството, включително и мениджъри от стартиращи фирми.

Програмата включва обсъждане на възможности за подобряване на енергийната ефективност, здравословна и комфортна среда на обитаване. Предвидено е представяне на дигитални иновации в туристическия маркетинг,  дигитално управление на енергийните разходи и възможности за финансиране на алтернативни източници на енергия.

Дискусиите се организират в рамките на проекта „Инициатива за капитализиране на перспективите на туризма в региона“ (CapTour), съфинансиран от Европейския фонд за регионално развитие и по програмата за сътрудничество INTERREG V-A „Гърция-България 2014-2020.

Съюзът на родопските хотелиери и ресторантьори изпълнява проекта в партньорство с Федерация на хотелиерите в Гърция, Македонския университет в Солун и Сдружение на хотелиерите, ресторантьорите и туроператорите – Сандански.

Партньорите по проекта имат амбицията да си сътрудничат за развитие на трансграничните бизнес възможности в туризма и за подобряване на бизнес средата в туристическия сектор.

Mihalkovo

Подобни

Новини от региона

туризъм

спорт

култура