Гимназисти заеха ръководни постове в Областна администрация Смолян за един ден

10 May, 2022

За поредна година Областна администрация-Смолян бе домакин на инициативата „Мениджър за един ден”.

Ученици от ПГИ „Карл Маркс” поеха за ден ръководните постове в Областна администрация.

Управлението пое Димитър Заимов, специалност „Административно обслужване“, а поста на заместник областен управител зае Светослав Узунов, специалност „Икономическа информатика-Икономист информатик.

Двамата единадесетокласници бяха посрещнати от областният управител Емил Хумчев, неговият заместник Явор Руженов и служители от Областна администрация.

Младежите се запознаха с функционирането на администрацията и с услугите, които предлага тя. Потопиха се веднага в работната среда, дори участваха в онлайн среща по трансграничен проект с гръцките партньори.

Тийнейджърите имаха възможността да се запознаят с деловодната система и с начина, по който се осъществява документооборота в Областна администрация. Димитър и Светослав се започнаха и с всички служители в администрацията, които накратко ги запознаха с ежедневните си задачи.

„Надявам се действително такива млади и амбициозни хора да участват в политическия и социално-икономическия живот на страната и смолянска област, защото бъдещето са те. Те са бъдещите лидери и бъдещите управленци! Искам да им пожелая да са все така инициативни, отговорни и да взимат присърце работата, която ще вършат.

Сигурен съм че ще продължат образованието си в най-добрата посока. Ние като областна администрация винаги ще подкрепяме такива инициативи и развитието на младите хора“, каза областният управител Емил Хумчев, който връчи сертификати за участието в инициативата “Мениджър за един ден” на Димитър и Светослав.

Двамата младежи от своя страна споделиха, че са развълнувани от възможността да се потопят в атмосферата на възрастните, преживявайки един реален работен ден на ръководна длъжност.

„Много силно впечатление ми направи областният управител, че е много отзивчив към хората, защото той приема хора всеки ден, а не само в приемния си ден. Защото много важно е да бъдат изслушани проблемите на хората и да им се помага.

Областният управител ми разказа за работата си, за отговорността, която носи. Много неща научих от него, които съм сигурен, че  ще ги използвам и за в бъдеще“, каза Димитър Заимов, който изпълняваше поста на областен управител.

„На мен най-силно впечатление ми направи, че тази част от колектива, до която аз се докоснах, между тях имаше разбирателство, а това е много важно за успеха на всяко начинание“, каза от своя страна Светослав Узунов, който седна на стола на зам.-областният управител на Смолян.

“Мениджър за един ден” е сред най-популярните инициативи на Джуниър Ачийвмънт България. Тази година изданието е юбилейно, защото навършва 20 години и се провежда под мотото „Силата на един екип“.

Инициативата се провежда ежегодно в над 100 държави по целия свят. В нея винаги се включват както висши държавни управници, така и утвърдени мениджъри от всички сфери на бизнеса и обществения живот.

Целта е да се подготвят младите хора за успешното им реализиране на все по-конкурентния пазар на труда и превръщането им във финансово грамотни и социално отговорни бизнес лидери.

 

  • Източник и снимки: Областна администрация Смолян
Mihalkovo

Подобни

Новини от региона

туризъм

спорт

култура