Представители на Община Смолян показаха играта ,,Климатична Фреска‘‘ на ученици

19 Apr, 2022

В Регионалната библиотека ,,Николай Вранчев‘‘- гр. Смолян бе представена образователната игра ,,Климатична Фреска‘‘, в която взеха участие ученици от 7-мо СУ.

Инициативата на Община Смолян се проведе по повод предстоящия Международен ден на земята – 22 април с цел да привлече вниманието на подрастващите към борбата с климатичните промени, както и да даде информация и да породи дискусия по отношение на начина по който използваме ресурсите и последиците от човешката дейност за околната среда и природата.

Играта поставя във фокус и глобалните цели за устойчиво развитие на ООН по отношение на климатичните промени и свързаните с това дейности.

Целта на играта е работейки в екип и дискутирайки да бъдат подредени и свързани със стрелки 39-те информационни карти според причинно-следствените им връзки. Учениците се разделиха на два отбора, като всеки от тях представи резултатите си с подредената фреска.

В края на играта участниците дадоха своите предложения, за това как градът ни да бъде по-чист, по-зелен, по-красив и по-устойчив.

Някой от предложиха да се използват електромобили, да се поставят соларни батерии и да се засаждат повече дървета. Всички взели участие получиха грамоти от Кмета на Община Смолян.

Събитието е част от изпълнението на проект ,,+CityxChange’’, по програма ,,Хоризонт 2020‘‘, в който Община Смолян е партньор.

 

  • Снимки: 1. Регионална библиотека ,,Николай Вранчев‘‘- гр. Смолян / 2. Община Смолян
Mihalkovo

Подобни

Новини от региона

туризъм

спорт

култура