Община Доспат изгради удобства за туристите, посещаващи водопада в Късак

15 Apr, 2022

На 300 метра преди туристическата забележителност „Водопада“ край родопското село Късак са изградени допълнителни атракции за туристите – пейки, беседки и перголи.

Водопадът в с. Късак е една от най-посещаваните забележителности в Община Доспат. Туристи го посещават целогодишно, дори през зимата.

Атракциите са построени по проект на Община Доспат за изграждане на дребна туристическа инфраструктура – беседки край и в близост до водоемите, където има условия за въдичарски риболов, регулирани места за отдих на риболовци и туристи и места за изхвърляне на отпадъци.

Проектът включва и изграждане на информационна инфраструктура за предоставяне на актуална информация в полза на рибарските общности и туристите в общината – дигитализирана информация, посредством външен LED дисплей, поставен в метална рамка, инфо точки, указателни табели и други, които да информират туристите за подходящите места за риболов, условията за риболов и друга информация, свързана с маркетиране на природните ресурси на територията и такива свързани с риболов.

Такива атракции се изграждат в град Доспат и селата Змеица, Бръщен и Късак.

 

  • Източник: Вестник на Община Доспат
Mihalkovo

Подобни

Новини от региона

туризъм

спорт

култура