Община Смолян организира пролетно почистване

06 Apr, 2022

По традиция всяка година община Смолян организира кампания за пролетно почистване.

Тази година кампанията ще започне на 11 април и ще продължи до 22 април под надслов „Смолян – Зелен и Чист”.

Общинската управа приканва всички граждани да се включат в кампанията, за да бъдат почистени районите около жилищните блокове, къщите, прилежащите терени и зелените площи, стълбища и паркинги.

Събраните битови отпадъци да се поставят в съдовете за смет, а всички останали – до тях.

Проблемът с отпадъците, изхвърлени съвсем неправомерно край домовете ни, в градинките, на улицата и детските площадки, край пътя или до любимата ни пейка можем да решим заедно.

Нека всеки един от нас излезе и почисти пред дома си, градинката, парка или най-близкия до него тротоар.

Кметът Мелемов приканват ръководителите на предприятия, учреждения и фирми да организират своите служители за участие в инициативата, като почистят прилежащите си територии.

С участието на всеки един от нас в почистването ще демонстрираме своята активна гражданска позиция и ангажираност в каузата за чиста околна среда за нас и следващите поколения.

Защото със споделени усилия и участието на всеки от нас, можем да направим градът ни по–чист, по–уютен и приветлив, с „малки действия“ да направим „големи крачки“.

Да се включим в кампанията за пролетното почистване на община Смолян и да направим града, в който живеем по – чист и красив. Това е наша споделена отговорност!

Община Смолян благодари на всички, които ще се включат в кампанията!

Mihalkovo

Подобни

Новини от региона

туризъм

спорт

култура