Кметът на Мадан обяви пожароопасен сезон за горските и земеделските територии

05 Apr, 2022

Кметът на Община Мадан Фахри Молайсенов обяви пожароопасен сезон в горските и земеделските територии в периода от 5 април до 30 ноември 2022 г.

Забранено е паленето на открит огън и извършването на огневи работи на разстояние по-малко от 100 метра от границите на горските територии.

На кметовете и кметските наместници е възложено да изпълняват Годишния план за защита на горските територии от пожари в Община Мадан, да осигурят взимането на превантивни мерки за недопускане на пожари в горите и земеделските земи.

Възложено е още на кметовете и кметските наместници да поддържат повишена бдителност, да извършват проверка за изправността на пожарните хидранти и обозначаването им с табели в района на населеното място.

Да се поддържат оборудвани противопожарните табла, както и да се поставят предупредителни табели с противопожарно съдържание на подходящите места покрай населението места в близост до горските масиви.

Кметът на Община Мадан възлага и да се преведе в готовност гасаческата група от доброволци и оборудването й за времетраененто на пожароопасния сезон.

Mihalkovo

Подобни

Новини от региона

туризъм

спорт

култура