Три пътни инцидента в Смолянско през изминалото денонощие

04 Apr, 2022

През изминалото денонощие са настъпили три пътнотранспортни произшествия в област Смолян.

Вероятна причина за инцидентите е несъобразена с пътните условия скорост (заснежена и хлъзгава пътна настилка), съобщи МВР.

На 3 април в 17.10 часа на около 2 км след Чепеларе в посока Асеновград е възникнал инцидент с автомобил Мазда CX-5, управляван от 44-годишен мъж от Казънлък.

На остра лява крива водачът губи контрол над автомобила, навлиза в лентата за насрещно движение и се блъска последователно в товарен автомобил Мерцедес Спринтер и в лек автомобил Мазда.

При произшествието е ранена 67-годишна пътничка от лекия автомобил Мазда. Жената е транспортирана за преглед в МБАЛ-Смолян с фрактура на лявата раменна кост и е оставена за допълнително наблюдение.

На 4 април сутринта на главния път на 5 км. след Пампорово посока Чепеларе е самокатастрофирал лек автомобил Фиат. При инцидента няма пострадали.

Малко по-късно на телефон 112 е получен сигнал за птп на главен път Смолян-Стойките. Леко ранен е управлявалият автомобила, 57-годишен девинчанин.

Пострадалият е транспортиран в смолянската болница с разкъсно-контузна рана в областта на главата и е оставен за допълнителни изследвания.

На местопроизшествията са извършени огледи и е взето отношение по Закона за движение по пътищата.

Mihalkovo

Подобни

Избори 2024

Новини от региона

туризъм

спорт

култура