Пампорово e домакин на Университетски зимни игри

23 Mar, 2022

С невиждан интерес премина дванадесетото издание на Зимен университет и Университетски зимни игри, което се прoведе в родопския ски курорт Пампорово от 20 до 23 март.

Събитието е организирани от Националното представителство на студентските съвети в България (НПСС) и Асоциация за университетски спорт “Академик” (АУСА).

След прекъсване от две години, поради ограничителните мерки и епидемиологичната обстановка в страната, мероприятието се завърна с пълна сила с над 350 студенти, заявили желание за участие.

Промоция на лифт картите в Пампорово от 25 март до края на ски сезона и безплатни лифтове за най-малките туристи на 27 март

Игрите бяха открити от изпълнителния директор на „Пампорово“ АД Мариян Беляков, председателя на НПСС – Даниел Парушев и от председателя на АУС „Академик“ – доц. Златко Джуров с поздравителни слова към участниците и кратка програма с народни танци.

Гост беше и бившият председател на НПСС Даниел Йорданов, който припомни за времето, когато игрите са стартирали за първи път, а именно през 2009 г.

Програмата за тази година включва състезания в няколко категории – Национален университетски шампионат по ски алпийски дисциплини, сноуборд и ски бягане, както и ски рали, бърза шейна и снежна щафета.

Основна цел на Национални университетски шампионати е излъчването на национални индивидуални шампиони, както и номинирането на призовите висши училища.

Но има и още нещо, което не остава на последно място.

Срещата на участниците от университети от цялата страна е не само със състезателна цел, но и за да се насърчи непрофесионалния спорт и да създаде по-добър диалог сред студентската общност и в стила на университетското спортно движение.

Националното представителство на студентските съвети в България пожелава на участниците в игрите много положителни емоции и нови запознанства, които да се превърнат в приятелства!

 

  • Снимки: Национално представителство на студентските съвети в България
Mihalkovo

Подобни

Новини от региона

туризъм

спорт

култура