“Златното момиче” Мадлен Радуканова посети Езиковата гимназия в Смолян

21 Mar, 2022

Златната олимпийска медалистка по художествена гимнастика Мадлен Радуканова посети смолянската Езикова гимназия.

Радуканова бе и специален гост в епизод от подкаста на училището.

Много съм щастлива за това, че мога да съм тук. За мен е изключително удоволствие и чест. Досега не бях правила тези неща, които правя тук. Обикновенно основно говоря със децата, давам автографи и снимки, сподели Мадлен.

А тук имах въжможност да се облека в невероятна носия и да опитам някои от ястията, които са автентични за този български край, за което много благодаря, разказа още Радуканова.

Бих посъветвала всички хора да са една идея по-добри, по-благодарни и повече да си помагаме хората, отбеляза златната гимнастичка.

Гостуването на олимпийската шампионка бе част от Международната щафета Пробег на мира, която посети родопския град.

Пробегът на мира е международна атлетическа щафета, която прекосява държави и континенти, пренасяйки запален факел – символ на всеобщия стремеж на човечеството към мир и разбирателство.

Провеждан вече трето десетилетие, Пробегът на мира е най-мащабната и най-продължителна масова проява, посветена на мира, като участниците в него са изминали над половин милион километра.

Символичният огнен факел е държан от монарси, президенти, премиери, знаменитости и други известни личности, а вече и от ученици на гимназията.

 

  • Снимки: ЕГ “Иван Вазов’ – Смолян
Mihalkovo

Подобни

Новини от региона

туризъм

спорт

култура