Спектакълът „Ще те накарам да се влюбиш“ отново на смолянска сцена

11 Mar, 2022

Ако сте пропуснали уникалната постановка „Ще те накарам да се влюбиш“ може да го гледате на 17 март от 19,00 часа в зала № 1 на РДТ „Николай Хайтов“ Смолян.

Спектакълът „Ще те накарам да се влюбиш“ е по авторски материал на големия български поет Недялко Йорданов. Режисьор е Адриан Петров, а музиката е на композитора Петър Радевски.

Сценографията е на Андриан Петров и Петя Караджова. Ролите са поверени на актьорите от младата трупа на театъра – Гергана Либова, Васил Читанов, Мариан Бозуков, Боряна Иванова, Борис Хаджийски и Никола Орешков.

“Ще те накарам да се влюбиш” разказва за младежка гангстерска група, в която се появяват съмнения, пробойни, изневери, предателства, отчаяния. Уличният жаргон е езикът на спектакъла, такъв какъвто младежите използват в ежедневието си.

Акцентите в представлението са соловите песни на актьорите. В тях фокусът е поставен върху личната история на персонажа. По такъв начин всеки герой, представя през зрителя своята изповед.

Така пред нас застават един по един не грубите и жестоки хора от подземния свят, а крехки и раними същества, които животът е ограбил. И всеки мисли за любов, но за да не бъде уязвим, си налага маска.

Децата на Смолян имат уникалната възможност да гледат две представления тази седмица. На 14 март /понеделник/ от 14.00 часа в зала № 2 на театъра започва детския спектакъл „ Ако бях голям“.

Кукленото представление е вдъхновено от едноименната книжка на унгарската авторка Ева Яниковска. То е за деца от 3 до 7 години. В него и артисти, и кукли, и художници, и музиканти се „напъхват в обувките“ на малкото дете и… То има думата..

Режисьор е Елза Лалева, сценографията е на Мартина Варийска, а музиката е дело на Владимир Джамбазов. Участват актьорите Гергана Либова, Десислава Минчева-Тодорова и Борис Хаджийски.

На 15 март /вторник/ от 14.00 часа е второто детско представление “И възрастните са били деца”. То е създадено по текстовете на две любими книжки – “Малкият принц” и “Мечо Пух”. Авторите – Антоан Дьо Сент Екзюпери и Алън Милн, успяват да завладеят сърцата и на малките и на възрастните.

Всъщност, представлението е обяснение в любов към ЧЕТЕНЕТО.

Четенето като полет, като приключение. Четящите хора са хвърчащи. Те се въздигат в световете на любимите книги и откриват нови и важни неща. При това, с най-голямо удоволствие! Сприятеляват се с героите, обикват ги.

От сцената ще прелетим до астероида Б-612 и до Голямата гора. Очакват ви срещи с Малкия принц, Пустинната лисица, Мечо Пух и Прасчо, Кристофър Робин.

С какво ще летим? Тайната на летежа е в четенето. Артистите са научили една специална песен, в която се разкрива тази тайна.

Ш-ш-ш-т, не казваме повече… Елате в театъра и ще чуете и видите. А може и да научите тази песен.

Драматургия и режисура: Елза Лалева
Сценография: Анна Янакиева
Музика: Петър Радевски
Актьори: Божана Мановска, Десислава-Минчева Тодорова, Гергана Либова, Борис Хаджийски

Билети можете да закупите на касата на театъра.

 

Mihalkovo

Подобни

Новини от региона

туризъм

спорт

култура