Ски сезонът в Пампорово продължава с пълна сила

07 Mar, 2022

Около 25 сантиментра е новата снежна покривка в Пампорово. Снегът в района на връх Снежанка достига до 190 см, а на Студенец 1,55 м.

Свежият сняг позволява ски зоната да бъде поддържана в супер състояния за посетителите на курорта.

Скиорите и сноунордистите се радват на прекрасни снежни условия в родопския курорт цяла зима, a очакванията са за дълъг ски сезон чак до пролетта.

Цени за лифтове и ски пакети в Пампорово може да намерите ТУК

На разположение на любителите на зимните спортове са 16 отворени писти, подходящи както за малките, така и за големите скиори.

За туристите в курорта работят и 12 лифтови съоръжения.

Хитово предложение е полудневната лифт карта, с която се удължава времето за каране по пистите в зимния курорт с 45 минути.

Лифт карти и ски оборудване могат да бъдат закупени онлайн на pamporovo.me с отстъпки от 3 и 20%.

Пампорово съветва туристите да закупуват предварително онлайн своите лифт карти и ски пакети през сайта www.pamporovo.me, за да избегнат чакането на опашки и да прекарат повече време по пистите.

Мартенските ски и Спа офери предлагат 30% отстъпка за хотел Перелик и 40% отстъпка за хотел Орловец при онлайн резервации на www.pamporovo.me.

С всяка резервация гостите на хотел Перелик получават нощувка в избран тип помещение, достъп до Spa Lounge, закуска на блок маса в ресторант Перелик, транспорт до ски зоната и обратно, ски гардероб за съхранение на собствено оборудване в хотела и на Ски център 2 – Малина, Wi-Fi в целия хотел, безплатен открит паркинг до изчерпване на наличните места и други.

Посетителите на хотела могат да добавят към своя престой вечеря на блок маса, ранно настаняване (преди 14:00 часа), както и късно освобождаване на заетото помещение (след 12:00 до 18:00 часа).

Пампорово отчита изключително силен зимен сезон

И през тази зима Пампорово е предпочитана дестинация за семейна ваканция и първи стъпки в ските на деца.

Курортът има осезаем ръст на туристите от около 30-40%. Увеличение има както на българските, така и при чуждестранните туристи.

Близо 35% от туристите в Пампорово през зимния сезон са чуждестранни ваканционни групи – английски, ирландски, гръцки, турски, сръбски, румънски, македонски.

Преобладаваща част от клиентите в курорта и през тази зима са българи – около две трети от туристическия поток.

Пристигнали от началото на ски сезона няколко групи японски туристи представят най-отдалечената засега дестинация.

Информация за всичко интересно, което се случва в Пампорово може да откриете на официалната страница на курорта www.pamporovo.me и социалните канали във Facebook и Instagram.

Mihalkovo

Подобни

Новини от региона

туризъм

спорт

култура