Приемът по подмярка 4.2 се удължава до края на март

28 Feb, 2022

Удължава се крайният срок за прием на проектни предложения по подмярка 4.2. „Инвестиции в преработка и маркетинг на селскостопански продукти“ от Програмата за развитие на селските райони (ПРСР 2014-2020) до 17.30 ч. на 31 март 2022 г.

Бюджетът по процедурата се увеличава с над 39 млн. лева и достига над 426 млн. лева. Това гласи издадената заповед на Министерство на земеделието.

Удълженият период на прием ще предостави на бенефициентите възможност за допълнителна подготовка на проектните предложения по процедура № BG06RDNP001-4.015 и тяхното подаване в електронната система ИСУН 2020.

Допълнителните над 39 млн. лв. са остатъчен ресурс по подмярка 4.2, която е сред най-атрактивните от Програмата. Увеличението на бюджета ще осигури допълнителни възможности за финансова подкрепа на преработвателния сектор, който е изправен пред редица предизвикателства във връзка с пандемията от КОВИД 19.

Кандидатите по подмярка 4.2 ще могат да заявяват проекти за инвестиции, насочени към подобряване на цялостната дейност, икономическата ефективност и конкурентоспособност на предприятия от хранително-преработвателната промишленост.

Чрез подмярката ще се стимулира по-добро използване на факторите за производство, въвеждане на нови продукти и подобряване на качеството и безопасността на храните.

Допустими за подпомагане са дейности, насочени към въвеждане на нови продукти, процеси и технологии, включително къси вериги на доставка, подобряване на безопасността на храните, опазването на околната среда, както и устойчиво и цифрово управление на процесите в производството.

Пълният пакет документи по процедурата е публикуван на официалната страница на Министерството на земеделието и в ИСУН 2020.

Mihalkovo

Подобни

Новини от региона

туризъм

спорт

култура