Община Доспат е сред прозрачните институции в страната

25 Feb, 2022

„Държим престижно място по прозрачност сред институциите в страната“, това заяви кметът на Община Доспат инж. Елин Радев.

Когато започнах първия си мандат Община Доспат бе на 534 място по прозрачност от общо 546, т.е. на последните места.

През годините положихме усилия да изпълним задълженията си към сайта на Общината и информацията, която трябва да бъде налична за гражданите я има, допълни инж. Радев.

Сега Общината стои престижно сред първите институции.

Резултатът от миналогодишното проучване се дължи на фактът, че Общината нямаше сайт и много от информацията във вече новия сайт не беше напълно публикувана.

Както знаете старият сайт беше криптиран в периода септември 2020 – февруари 2021 година и не можеше да се възстанови, за което сме уведомили компетентните органи.

Кметът на Община Доспат представи резултати от двата си мандата на управление по години на престижни проучвания, направени от „Програма достъп до информация“:

През 2021 година Община Доспат е на 51 място по прозрачност от общо 275 институции, участвали в проучването /в периода септември 2020 до февруари 2021 година сайтът на Община Доспат беше криптиран. В същият период Общината изгради нов портал. Това обстоятелство повлия на резултатите от проучването/:

Рейтинг | Програма Достъп до информация (aip-bg.org)

Mihalkovo

Подобни

Новини от региона

туризъм

спорт

култура