Кметът Николай Мелемов се срещна с посланика на Босна и Херцеговина

23 Feb, 2022

Кмeтът на Смолян Николай Мелемов проведе среща с посланика на Босна и Херцеговина в София – Негово превъзходителство Здравко Бегович.

Това е първата официална визита на дипломата в Смолян и е по негова инициатива.

Беше обсъдено сътрудничеството между двете страни в областите на културата, образованието и туризма, както и възможността Община Смолян да се побратими със сходна по мащаб и икономически показатели община в Босна и Херцеговина.

Тази среща на посланик Бегович е първа в Смолян и ще бъде една добра възможност за установяване на контакти. Следващите ни срещи ще са вече с практическа насоченост, посочи кметът Мелемов.

Можем да развиваме проекти, свързани с културата, младежките дейности и да осъществяваме друг вид полезни сътрудничества. Трябва да отваряме врати, а не да ги затваряме, допълни още дипломатът.

Мелемов подари на посланика календар на община Смолян и го запозна с успешната инициатива, която показва красотите на Родопите и в същото време помага на нуждаещи се деца, след което Бегович посети Историческия музей и Художествената галерия в родопския град.

Mihalkovo

Подобни

Новини от региона

туризъм

спорт

култура